Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana psa z kolejiště

Dne 8. 5. 2010 v 09.02 hod. byla jednotka HZS SŽDC z pražské požární stanice vyslána k nahlášenému nálezu psa v kolejišti nedaleko železniční stanice Praha – Klánovice. Jednalo se o výjezd na žádost Odchytové služby Městské policie hlavního města.

Dne 8. 5. 2010 v 09.02 hod. byla jednotka HZS SŽDC z pražské požární stanice vyslána k nahlášenému nálezu psa v kolejišti nedaleko železniční stanice Praha – Klánovice. Jednalo se o výjezd na žádost Odchytové služby Městské policie hlavního města.

K události vyjela CAS 24 Mercedes. Po příjezdu jednotky na místo případu si velitel zásahu vyžádal přes operační středisko snížení rychlosti projíždějících vlaků z důvodu bezpečnosti zasahujících hasičů a policisty z Odychtové služby při pěší cestě k tělu psa a jeho následnému vyproštění z kolejiště.

Nález byl oznámen jedním ze strojvedoucích s tím, že je zhruba 400 m od stanice, ovšem skutečná vzdálenost byla téměř jednou taková. Po příchodu záchranářů byl v kolejišti nalezen zraněný malý pudl, kterého pravděpodobně lehce trefil některý z projíždějících vlaků. Pes byl naložen na nosítka a z důvodu snadnějšího a ohleduplnějšího jeho transportu byl VZ povolán zásahový automobil hasičů blíž k místu nálezu. Toto nemohlo být učiněno bezprostředně po příjezdu, neboť se přesně nevědělo, kde se zraněný pes nachází. V ten okamžik nikdo ze zasahujících ani nevěděl, že je ještě na živu, protože bylo oznámeno pouze to, že je tělo psa v kolejišti.

Pro přítomné záchranáře byl fakt, že je pudík naživu, velkou vzpruhou, při podobných případech zvířata takové štěstí většinou nemají.

Zraněný pes byl poté transportován klánovickým lesem k cisterně, která ho přepravila k vozu Odchytové služby.

-wap-

Sdílet