Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ráno plné nehod ve Zlínském kraji

Dne 10. 5. 2010 vyjížděli profesionální hasiči ve Zlínském kraji k několika hlášeným ranním dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění osob a byl nutný náš zásah.

07:45 – Březolupy

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na hlášenou vážnou dopravní nehodu s možným vyproštěním zaklíněných osob. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Šarovy a Březolupy došlo k vážné dopravní nehodě tří aut zn. Renault Thalia, Š Felicia a VW Transporter.

Po vzájemném střetu všech tří aut došlo k vážnému zranění a zaklínění řidiče prvního osobního vozu. Další přepravované osoby vyvázly jen s lehlým nebo povrchovým zraněním. Jedno vozidlo zůstalo na silnici, další částečně v příkopu a dodávka zastavila na nezpevněné ploše mezi silnící a polem.

Hasiči se po příjezdu okamžitě pustili do vyprošťování. Pomocí speciální techniky postupně odstříhli zdemolovanou střechu i dveře. Podařilo se uvolnit sevření kolem těla a muže středního věku záchranáři vytáhli ven. Do své péče si ho převzala posádka zdravotnícké záchranné služby, která ho po nutném ošetření odvezla do nemocnice v Uherském Hradišti. Další dvě osoby si později stěžovaly na bolesti a také byly převezeny preventivně na vyšetření.

Doprava v místě nehody byla zcela zastavena a odkláněna. Místo si převzala policie, která událost dále šetří. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

07:23 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po hlášené havárii auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z uličních parkovacích míst je převrácené osobní auto zn. Fiat.

Pravděpodobně skupinka nočních výtržníků převrátila vozidlo na bok a z auta začaly unikat provozní kapaliny. Hasiči malé auto převrátili zpět na kola a únik látek postupně zlikvidovali sorbenty.

04:52 – Vsetín, Ohrada

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na hlášenou dopravní nehodu s motrokářem ve Vsetíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Favorit a malým motocyklem zn. Simson.

Po vzájemném střetu auta a motorky došlo ke zranění motocyklisty. Ten v době příjezdu záchranářů ležel na silnici. Zdravotníci mu poskytli první pomoc a hasiči pomohli s jeho uložením na nosítka a s přenesení do sanitního vozu. Po poskytnutí nezbytné péče byl odvezen do nemocnice. V místě dopravní nehody byla omezena průjezdnost, hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet