Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce dvou aut u Valašského Meziříčí zemřela řidička, střetla se s nákladním vozidlem

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala 6. listopadu 2020 na Vsetínsku v obci Lešná, v místní části Mštěnovice. Došlo zde v dopoledních hodinách ke střetu osobního vozidla s nákladním.

Šestatřicetiletá řidička ve vozidle Ford Mondeo při jízdě ve směru na Hranice přejela z doposud nezjištěných příčin na přehledném úseku do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním vozidlem Mercedes Atego, které řídil osmadvacetile­tý řidič,

uvedla Lenka Javorková, policejní mluvčí.

Zraněného řidiče nákladního auta na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby a poté převezla do nemocnice. V osobním vozidle cestovala řidička, která utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě nehody podlehla.

Přivolaní hasiči ze stanice Valašské Meziříčí u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nákladní auto po nehodě skončilo v příkopu a unikaly z něj provozní kapaliny do strouhy, tekoucí podél silnice.

K zamezení šíření kapalin dále po hladině vody, použili hasiči sorpční hady a rohože. Na místo byl přivolán zástupce odboru životního prostředí, aby rozhodl o dalším postupu k zamezení kontaminace půdy.

Silnice byla mnoho hodin uzavřená a řidiči museli využívat objízdné trasy. Na závěr hasiči asistovali při naložení nákladního auta na odtahový vůz za stálého zachytávání provozních kapalin. Odtah druhého vozidla si zajistila Policie ČR.

Po bezmála šesti hodinách zásahu na místě nehody hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vraků vozidel, které se nacházely na téměř 30 metrech silnice. Poté se hasiči vrátili zpět na svou stanici.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet