Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda po nehodě v Třebechovicích pod Orebem dosahuje téměř dvou miliónů, nákladní automobil narazil do stánku s občerstvením

V pondělí 9. 11. 2020 vyjížděli policisté v brzkých ranních hodinách k dopravní nehodě, která se stala v Třebechovicích pod O. – Nepasicích.

Řidič nákladního automobilu s návěsem, který dosud z nezjištěných příčin sjel ze silnice I. třídy, postupně narazil do sloupku svislého dopravního značení, betonového mostku, lampy veřejného osvětlení a svou jízdu zakončil nárazem do stánku s občerstvením.

Nákladní automobil poté skončil mimo silnici, kde neblokoval provoz, a tak silnice nemusela být uzavřena na dlouhé hodiny, ale pouze na dobu nezbytnou k vyproštění havarovaného vozidla. Na místě policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která přítomnost alkoholu v jeho dechu vyloučila.

Odhadovaná škoda je 1 896 000 korun.

Na místo vyjela profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem. Na místě spolupracovali hasiči s policisty, řidič vyvázl bez zranění. Jednotky zajistily místo nehody a provedly průzkum okolí, zda není někdo další v okolí stánku zraněn.

Z poškozené nádrže kamionu unikala nafta, v nádrži bylo asi 500 litrů. Kapaliny unikaly do příkopu, kvůli poloze vozidla se však nemohli hasiči k nádrži dostat, aby únik zastavili.

O události byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí. Havarovaný kamion musela vyprostit odborná firma. Jednotky zajistily úklid komunikace od bahna, střepů a úlomků a vrátily se zpět na základny,

uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradec­kého kraje.

por. Mgr. Lucie Konečná
Policie ČR

Foto: HZS & PČR
Sdílet