Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stodola shořela, propadla se střecha

Rozsáhlý požár zničil celé zemědělské stavení a sto balíků slámy, které byly uskladněné uvnitř. Nikomu se nic nestalo, škoda činí předběžně 370 tisíc korun.

Požár stodoly v obci Kunějovice na severním Plzeňsku byl ohlášen v neděli 9. května 2010 ve 12.12 hodin. Když na místo dorazili hasiči, byla stodola o rozměrech 20krát 50 metrů celá v plamenech a propadala se střecha. Zásah komplikovalo elektrické vedení nízkého napětí nad objektem.

Na místo byl proto povolán pracovník elektráren, který zajistil odpojení elektrické energie. Za pomoci nakladače začali hasiči s vyvážením slámy z levé části objektu, protože tato část sousedila s další stavbou. Druhá polovina zasažené stodoly se nechala kontrolovaně vyhořet.

Po likvidaci požáru strhli hasiči část vyzděného štítu stodoly, protože hrozilo, že by mohl spadnout. Ve večerních hodinách bylo požářiště předáno majiteli, který byl poučen o dohlídce nad místem. Dnes ráno k události vyjeli vyšetřovatelé a policisté kvůli došetření příčin vzniku požáru.

Škoda předběžně činí 370 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 2 miliony korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Plzeň-Košutka
  • HZS Plzeň-střed
  • JSDH Horní Bělá
  • JSDH Všeruby

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw-

Sdílet