Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil neobydlenou chatu

Rozsáhlý požár zničil v neděli 9. května 2010 odpoledne rekreační chatu v lokalitě Na Splachově v Polici nad Metují na Náchodsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:39 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Broumova, dále dobrovolní hasiči z Police nad Metují a Bukovice se dvěma technickými automobily a celkem šesti cisternami.

Po příjezdu první jednotky na místo byla celá střecha v plamenech a v předposlední fázi hoření. Průzkumem bylo zjištěno, že uvnitř chaty se nikdo nenachází a že je již několik měsíců nevyužívána. Chata o rozměrech zhruba 12 krát 7 metrů měla kamennou podezdívku a lepenkovou střechu.

Hasiči ihned začali s hašením požáru zvenku i zevnitř objektu a požár dostali pod kontrolu sedmnáct minut po čtvrté hodině odpoledne. Rozebírání zničené střešní konstrukce a dohašování ohnisek požáru pokračovalo až do 17:43 hodin. Hmotná škoda na zničené střeše byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet