Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V lezení na umělé stěně byl nejlepší hasič z Náchoda

V minulých dnech se uskutečnila v Hořicích na Jičínsku soutěž profesionálních hasičů ve sportovním lezení na obtížnost na umělé stěně s názvem „O Hořickou trubičku“. Soutěž probíhala v tělocvičně Gymnázia a Střední odborné školy v Šalounově ulici.

V minulých dnech se uskutečnila v Hořicích na Jičínsku soutěž profesionálních hasičů ve sportovním lezení na obtížnost na umělé stěně s názvem „O Hořickou trubičku“. Soutěž probíhala v tělocvičně Gymnázia a Střední odborné školy v Šalounově ulici. Pořadatelem akce byl HZS Královéhradeckého kraje a Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje.


Závodu se zúčastnilo celkem devatenáct profesionálních hasičů – lezců Hasičského záchranného sboru z celé České republiky. Závody ve sportovním lezení na obtížnost probíhaly stylem „Flash“ (1. kolo i finálové kolo). V prvním kole všichni závodníci absolvovali dvě cesty stylem „Flash“. K zatraktivnění závodu pořadatelé rozhodli, že do samotného finále postoupí všech devatenáct závodníků, kteří absolvovali finálovou cestu stylem „Flash“. Náročnost finálové cesty dokazuje také fakt, že ji celou absolvoval pouze jeden lezec a tím byl absolutní vítěz Jaroslav Voříšek z Libereckého kraje. Na druhém místě skončil Tomáš Saifrt z HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod a třetí místo obsadil Jakub Čeřovský z HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Jičín.

Pořadatelům akce patří díky za skvěle připravený závod a hladký průběh soutěže.


Popis lezeckého stylu:
FLASH:

  • závodníci mohou mít poznatky o závodní cestě před svým pokusem,
  • během prohlídky přeleze cestu předlezec,
  • závodníci mohou sledovat pokusy ostatních závodníků,
  • zatímco jeden závodník leze, v tranzitní zóně se připravují dva následující závodníci, tam se jim také kontroluje výstroj (závodník musí být navázán na osmičkový uzel). Tito závodníci musí být připraveni jít okamžitě na start, jakmile je rozhodčí vyzve.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky_horicka_trubicka_2010.xls zobrazit online XLS 20 kB