Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo zůstalo zaklíněné na betonové zídce

Včera 10. května 2010 ráno došlo na silnici č. 304 ve Velké Jesenici na Náchodsku k dopravní nehodě nákladního vozidla zn. Volvo. Řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice na chodník a zůstal zaklíněný na betonové zdi u zahrady rodinného domu.

Včera 10. května 2010 ráno došlo na silnici č. 304 ve Velké Jesenici na Náchodsku k dopravní nehodě nákladního vozidla zn. Volvo. Řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice na chodník a zůstal zaklíněný na betonové zdi u zahrady rodinného domu.

Na místo devět minut po šesté hodině ráno vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu hasičů na místo byl řidič mimo vozidlo a bez zranění. Automobil byl nebezpečně nakloněný do zahrady a hrozilo jeho převrácení.

Na místo byli přivoláni profesionální hasiči z Náchoda s automobilovým jeřábem a hasiči z Hradce Králové s vyprošťovacím automobilem. Kvůli elektrickému vedení, které vedlo nad místem havárie, nemohla být ustavena obě vyprošťovací vozidla. Hasiči zajistili nákladní automobil proti převrácení a na místo povolali specializovanou firmu s těžkou technikou. Za její pomoci bylo nákladní vozidlo vyproštěno zpět na vozovku bez poškození. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet