Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hašení hlínou z polí bylo neúčinné

Dne 10. 5. 2010 v 19:42 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Nětčice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem a jednotka dobrovolných hasičů z obce Zdounky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š 120 L.

Řidič za jízdy zpozoroval kouř a závadu na svém voze. Zastavil u krajnice a o chvíli později z motorového prostoru vyšlehly plameny. Z vozidla stačil včas vystoupit i s dalšími třemi spolujezdci. Při oznamování požáru na tísňovou linku byl rychle se rozšiřujícím požárem značně rozrušený. Snažil se také plameny hasit pomocí hlíny z okolního pole, ale to nebylo účinné.

Z hasičů jako první dorazili dobrovolníci ze Zdounek, kterým se podařilo požár celého auta lokalizovat pomocí dvou proudů vody. O pár minut později přijeli i profesionálové a požár byl postupně zcela uhašen. Po uhašení vozu museli hasiči očistit i vozovku. V době zásahu hasičů byla místní komunikace zcela uzavřena.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl svůj příběh a další šetření ukázalo na technickou závadu vozidla. Plameny zničily prakticky celý vůz. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 6.000 Kč, včetně zničených věcí přepravovaných v kufru auta.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet