Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali domíchávač zaseknutý pod mostem, vezl šest tun čerstvého betonu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek 20. 11. 2020 dopoledne v Ostravě-Přívozu, kde se na rušné Hlučínské ulici pod železničním mostem zasekl domíchávač s šesti tunami čerstvého betonu.

Hasiči museli vypustit všechny pneumatiky, uřezat překážející násypnou část domíchávače a vytáhnout couvající nákladní automobil pomocí navijáku hasičského vozidla, stojícího za ním.

Nehoda se stala v pátek před osmou hodinou ranní a obešla se bez zranění. Řidič si patrně nevšiml, že vlevo může s klidem projet pod železničním mostem se světlostí o půl metrů vyšší, a to po tramvajových kolejích. Upozorňovalo ho na to několik zařízení a dopravních značek, instalovaných už před několika lety.

Ostravští hasiči tak nemusí v posledních letech takto téměř vůbec zasahovat, naposledy před dvěma lety při zaseknutí turistického autobusu, ale jen na okraji mostu. Tento domíchávač dojel až do střední části mostu…

Zasahovala zde zhruba hodinu a půl jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Přívoz a jednotka drážních hasičů (SŽ). Na odstranění překážející násypné části museli mj. použít i hydraulické nůžky. Po vytažení domíchávače hasiči uklidili pod železničním mostem betonové části a prach, odškrábnutý horní částí domíchávače při jízdě tam i zpět.

Hasiči sem mj. povolali železničního statika, který potvrdil, že most je v pořádku a mohou po něm i dál jezdit vlakové soupravy. Vysvobozený domíchávač předali před odjezdem na základnu soukromé odtahové službě.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet