Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Složky IZS zasahovaly v Dolních Kounicích u nehody dodávky, sedm lidí bylo zraněno

K vážné nehodě, při které se zranilo sedm cizinců, vysílalo dne 21. listopadu 2020 dopoledne operační středisko šest záchranných prostředků včetně záchranářského vrtulníku. V Dolních Kounicích narazila dodávka, ve které cestovali, do betonového sloupku.

Jeden muž utrpěl při nehodě vícečetná vážná zranění. Po havárii zůstal zaklíněný ve voze a musel být vyprošťován. Lékařka ho spolu se záchranáři zaléčila, zafixovala a vrtulník pak mladého pacienta transportoval do traumacentra FN v Bohunicích.

S otřesem mozku a středně těžkým zraněním hrudníku převážela po ošetření pozemní lékařská posádka do bohunické nemocnice i mladou ženu.

Čtyři další cestující, tři muži a jedna žena, vyvázli z nehody s lehkými zraněními. V péči je měly naše nelékařské posádky, které pacienty následně rozvezly na chirurgie nemocnic v Ivančiích a FN na Pekařské.

Několik desítek minut po nehodě kontaktoval našeho inspektora provozu na místě sedmý cestující s velmi lehkým poraněním. Také tento pacient byl nakonec převezen na chirurgii oblastní nemocnice v Ivančicích.

Zásah zdravotníků byl komplikovaný nejen velkým počtem zraněných, ale hlavně jazykovou bariérou.

ZZS Jihomoravského kraje
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet