Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče ve Frýdku-Místku zaměstnal požár garáže doprovázený výbuchy

Hasiče ve Frýdku-Místku zaměstnal, v sobotu 21. 11. 2020 dopoledne, požár garáže doprovázený výbuchy. K jeho likvidaci byly vyslány dvě jednotky hasičů. Škoda se vyšplhala ke 150 000 Kč.

V 10:41 hod byl vyhlášen poplach jednotce ze stanice profesionálních hasičů Frýdek-Místek a jejich dobrovolným kolegům ze stanice Frýdek-Místek-Frýdek. Dle informací přijatých na operační středisko krátce předtím, vyjížděli k požáru garáže, z níž se navíc ozývaly výbuchy, na ulici Palkovická.

V garáži, která sloužila také jako dílna, hořely materiály jako pneumatiky, benzín a spreje, které způsobovaly výbuchy. Hasiči museli nasadit také výškovou techniku, protože došlo k prohoření střechy garáže. Dále museli násilně otevřít přilehlou garáž.

Oheň se jim, i přes uskladněný velmi hořlavý materiál, podařilo zkrotit velmi rychle. Požár i přesto způsobil škodu také na střeše vedlejší garáže.

Oheň se hasičům podařilo zlikvidovat za 40 min od jeho ohlášení na operační středisko. Vyšetřovatel hasičů předběžně stanovil škodu na 150 000 Kč. Příčiny požáru zůstávají v šetření.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet