Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár unimo buňky v Hulíně na Kroměřížsku si vyžádal život člověka, další byl zraněn

O půl deváté večer 21. listopadu 2020 byly tři jednotky hasičů, a to ze stanic Kroměříž a Holešov a dobrovolná jednotky z Hulína, vyslány k požáru v unimo buňce, stojící v Hulíně v ulici Višňovce. Požár buňky ohlásil majitel, který z ní vyvedl i jednoho zraněného muže, který v ní přebýval.

Po příjezdu hasičů na místo požáru ihned poskytli zraněnému předlékařskou pomoc včetně kyslíkové masky. Taktéž zahájili hasební práce, při kterých byl uvnitř objektu nalezen druhý muž bez známek života. Na místě zasahující lékařka u něj konstatovala smrt.

Pro druhého muže si povolala leteckou záchrannou službu, která zraněného transportovala do nemocnice. Hasiči v místě události uzavřeli obousměrně část komunikace, kde přistál vrtulník. Po jeho odletu byla cest opět plně průjezdná.

K samotné likvidaci požáru hasiči v dýchací technice použili jeden vysokotlaký proud vody. Požár byl během krátké chvíle uhašen.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání požářiště. Příčinu požáru nyní zjišťuje ve společném šetření s Policií ČR.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet