Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka začala za jízdy hořet

Osobní vozidlo Škoda Octavia Combi 1,9 TDI dnes odpoledne zničil požár na silnici u obce Lužice na Hodonínsku. Auto začalo hořet za jízdy. Řidička zjistila, že vozidlu vynechávají brzdy a z motorového prostoru vychází hustý dým. Žena stihla zastavit a zavolat hasiče

Osobní vozidlo Škoda Octavia Combi 1,9 TDI dnes odpoledne zničil požár na silnici u obce Lužice na Hodonínsku.

Auto začalo hořet za jízdy. Řidička zjistila, že vozidlu vynechávají brzdy a z motorového prostoru vychází hustý dým. Žena stihla zastavit a zavolat hasiče. Před jejich příjezdem se auto snažil ručním hasícím přístrojem hasit okolo projíždějící motorista.

Hlášení o požáru hasiči převzali ve 14.58 hodin, na místo vyjely dvě jednotky – profesionální ze stanice v Hodoníně a Dobrovolná jednotka z Dolních Bojanovic. Proti plamenům šlehajícím z motorové části hasiči nasadili vysokotlaký proud. Oheň dostali pod kontrolu v 15.05 hodin a po ochlazení vozidla ho zlikvidovali v 15.23 hodin. Do příjezdu policistů hasiči také řídili dopravu a sorbentem na vozovce zasypali skvrnu uniklých provozních kapalin. Auto pak odtáhli mimo silnici a komunikaci uklidili.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, škodu na vozidle z roku 1999 vyšetřovatel HZS podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet