Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V deštivém ránu vyjížděli hasiči ve Zlínském kraji k několika nehodám

Dne 14. 5. 2010 v 06:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Kašava. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kašava a Držková došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Citroen Berlingo a Xantia.

Dne 14. 5. 2010 v 09:25 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Jablůnka. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Jablůnka a Bystřička došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem a dodávkou.

Po vzájemném střetu došlo k částečnému omezení dopravy na hlavním silničním tahu I/57. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému omezena průjezdnost dopravy.

Po vzájemném čelním střetu aut došlo k aktivaci airbagů v obou vozech. Řidič a řidička byli oba otřeseni a zůstali sedět ve svých vozech až do příjezdu záchranářů.

První na místo dorazila hlídka policie, následována hasiči a zdravotníky. Lékař posádky zdravotnické záchranné služby si postupně muže i ženu převzal do své péče a po prohlídce je nechal oba odvézt do nemocnice k dalším preventivním vyšetřením.

Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy pouze po jedné polovině vozovky a kyvadlově řízena hlídkou státní policie.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet