Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič bočně narazil do kamionu, odvezl ho vrtulník

Dne 14. 5. 2010 v 16:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě v kopcích u Buchlovic. Řidič osobního vozu nezvládl jízdu na mokré vozovce a v jedné ze zatáček kopcovitého úseku přejel do protisměru. Bočně narazil do kamionu takovou silou, že utrpěl velmi vážné zranění především na hlavě.

Dne 14. 5. 2010 v 16:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě v kopcích u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Roomster a nákladním autem zn. Mercedes.

Řidič osobního vozu nezvládl jízdu na mokré vozovce a v jedné ze zatáček kopcovitého úseku přejel do protisměru. Bočně narazil do kamionu takovou silou, že utrpěl velmi vážné zranění především na hlavě.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili hasiči a společně s nimi na místě nehody zastavila také lékařka zdravotnické záchranné služby, která se tou dobou vracela soukromě z Brna. Hasiči okamžitě poskytli své lékařské vybavení a mladý řidič byl prvotně ošetřen. Potřebnou výbavu měla ve svém autě také lékařka.

Po dojezdu posádky zdravotnické záchranné služby z Uherského Hradiště si lékař převzal zraněného do své péče. Hasičům se podařilo řidiče z vraku auta vytáhnout bez pomoci speciálního vyprošťovacího nářadí. Po umístění do vakuových nosítek hasičů byl přenesen do sanitního vozu a následně odvezen na parkoviště motorestu Samota. Tam byl povolán vrtulník zdravotníků a následně byl pacient přepraven do nemocnice.

Řidič nákladního auta byl nehodou psychicky otřesen, a proto mu byla jedním z hasičů, proškoleným v poskytování posttraumatické péče, poskytnuta pomoc. Doprava na hlavním silničním tahu byla několik minut zcela uzavřena a po odvozu zraněného řidiče byla omezena na průjezdnost po jedné polovině vozovky. Nehodu na místě šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet