Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici R7 dvě nehody chvíli po sobě

Ke dvěma dopravním nehodám na stejném místě během několika hodin vyjížděla jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno v pátek 14. května 2010.

Zřejmě deštivé počasí a nepřiměřená rychlost byla příčinou dvou dopravních nehod na dálnici R7 ve směru na Prahu před odbočkou na Lidice. Obě nehody se staly čirou náhodou na stejném místě.

K první nehodě byla vyslána zásahová jednotka hasičů v dopoledních hodinách. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního vozidla BMV X5. Vozidlo sjelo z dálnice, kde narazilo do zděného plotu a následně přerazilo vrostlý strom. Uvnitř vozidla cestoval řidič a spolujezdkyně. Řidič byl vyproštěn před příjezdem hasičů, spolujezdkyně seděla na zadních sedačkách a stěžovala si na bolesti zad. Proto byla žena předána do péče záchranné služby. O chvíli později bylo zjištěno, že o sto metrů dál havarovalo další osobní vozidlo, ze kterého vytékají provozní kapaliny. Jednotka hasičů provedla protipožární opatření na obou vozidlech a vrátila se zpět na základnu.

Po několika hodinách byla jednotka hasičů vyslána zpět na stejné místo. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního vozidla značky Renault Megane. Vozidlo opět vyletělo z dálnice, narazilo do již zdemolovaného plotu a zastavilo až o padlý strom. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči opět provedli protipožární opatření a vrátili se zpět na základnu.

Během uplynulého roku zasahovaly složky IZS na tomto úseku u několika desítek vážných dopravních nehod.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje


-miw-

Sdílet