Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vydatných deštích ve Zlínském kraji

Dramatická varování meteorologů se ve Zlínském kraji odráží zatím jen minimem ohrožujících situací. Hasiči zatím vyjížděli jen k několika málo událostem, při nichž nedošlo k žádnému většímu ohrožení nebo k velkým majetkovým škodám.

Dramatická varování meteorologů se ve Zlínském kraji odráží zatím jen minimem ohrožujících situací. Hasiči zatím vyjížděli jen k několika málo událostem, při nichž nedošlo k žádnému většímu ohrožení nebo k velkým majetkovým škodám. Na další výjezdy a případné zásahy jsou hasiči stále a dobře připraveni. Další události se dají očekávat.

12:18 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů vyjela na pomoc při stoupající vodě a k ohroženému blízkému domu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přes uzamčený ventil nedocházelo k odtoku dostatečného množství vody kanalizace u místního splávku. Na místo byli povoláni pracovníci vodáren, kteří vodu upustili a hrozící nebezpečí zmírnili.

11:05 – Dolní Jasenka

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po pádu větve do drátů elektrického vedení u místní hvězdárny a blízké stezky pro pěší. Po příjezdu bylo vedení stále pod proudem, hasiči informovali pracovníky energetické společnosti a místo vyhradili bezpečnostní páskou proti vstupu osob.

10:34 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po sesuvu půdy a části opěrné zdi ve Zlíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vlivem dešťů došlo k sesuvu části svahu a staré opěrné zdi u místního autoservisu.

Sesunutá zemina a betonová zídka zavalila jeden ze sudů s olejem, který poškodila a došlo k malému úniku. Poškozeny byly i plastové kontejnery a další věci v blízkosti zídky.

Hasičům se podařilo velký betonový kus nadzvednout pomocí vzduchových vaků a hydraulických rozpínacích nůžek. Poté byl vytažen i poškozený barel s olejem a hasiči zabránili jeho dalšímu úniku do okolí. Majitel si místo zabezpečil a další sanaci provede v nejbližších dnech.

07:49 – Zlín


Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po pádu mohutné větve z kaštanu u tržnice v centru Zlína. Po příjezdu byla spadlá větev hasiči postupně rozřezána a odstraněna. Místo tržnice bylo chráněno bezpečnostní páskou proti vstupu osob.

05:13 – Jaroslavice

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc při čerpání vody za zaplaveného sklepa rodinného domu. Na pomoc byla povolána také místní jednotka dobrovolných hasičů, které se postupně podařilo sklep odčerpat.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet