Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Chýnovem a odbočkou na Novou Ves u Chýnova zasahovali hasiči u nehody tří vozidel

Na silnici I/19 mezi Chýnovem a odbočkou na Novou Ves u Chýnova likvidovali profesionální hasiči ze stanice Tábor následky střetu tří osobních aut. Jednalo se o vozy značek Škoda Octavia a dvou dodávek značek Fiat Doblo Maxi a Renault Trafic.

Táborská jednotka zajistila místo nehody, provedla protipožární opatření a začala řídit kyvadlově provoz na komunikaci. Všichni řidiči a spolujezdci byli mimo vozidla. Při dopravní nehodě se zranily tři osoby.

Na místo byla povolána ZZS, která si všechny převzala do péče a odvezla na ošetření do nemocnice. Vyproštění nebylo potřeba. Po zdokumentování události Policií ČR mohl řidič Škody pokračovat dál v jízdě.

Renault Trafic byl natažen na vůz odtahové služby a z něj uniklé provozní náplně hasiči zlikvidovali sorbentem. Fiat Doblo Maxi byl po střetu odhozen mimo komunikaci.

Jednotka jejich ulomené části karoserií odstranila z vozovky. Z Fiata Doblo Maxi neunikaly žádné provozní náplně, byl ponechán na místě. Jeho odtah si zajistil majitel. Jednotka se poté vrátila na základnu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet