Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během povodní jeli hasiči také na větší požár

Dne 17. 5. 2010 v 02:48 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v Horní Bečvě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky dobrovolných hasičů obcí Horní Bečva a Prostřední Bečva.

Požár střechy domu zpozorovala jako první sousedka, která neměla telefon. Běžela proto za další sousedkou, která jako první zatelefonovala majitelce domu. Až majitelka ohlásila požár na tísňovou linku hasičů.

Po příjezdu hasičů na místo byla požárem zasažena především střecha. Hasiči postupně rozvinuli několik proudů vody a pronikli do podkroví. Požár byl postupně lokalizován a následně i uhašen asi po hodině zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Na místo vyjel vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí, který požářiště v noci jen předběžně ohledal. Požár zničil prakticky celou střechu a podle vyjádření majitelů jim byla způsobena škoda asi za 500.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 1,5 mil. Kč. Majitelé uvedli, že objekt používají k rekreaci.

Vyšetřovatel se domnívá, že požár mohla způsobit závada na elektroinstalaci. Tato domněnka bude potvrzena nebo vyvrácena dalším šetřením.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet