Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil další stoh slámy na Náchodsku

Již třetí požár za poslední měsíc a půl zničil dnes 17. května 2010 ráno stoh slámy u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Ranní požár v Černicích byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen devět minut po páté hodině ráno.

Již třetí požár za poslední měsíc a půl zničil dnes 17. května 2010 ráno stoh slámy u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Ranní požár v Černicích byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen devět minut po páté hodině ráno.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a profesionální kolegové z Rychnovska ze stanice Dobruška, dále byli přivoláni dobrovolní hasiči z Černčic a Nového Města nad Metují. Po příjezdu na místo hořelo na ploše zhruba dva krát dva metry uprostřed stohu o rozměrech 12 krát 50 metrů. Jakmile se hasiči a zaměstnanci zemědělského družstva pokusili zasaženou část stohu oddělit pomocí nakladače, tak se požár okamžitě rozhořel.

Hořící sláma byla pomocí nakladače odvážena od zbytku stohu a postupně dohašována. Polovinu stohu se
tak podařilo před plameny uchránit. Požár se podařilo lokalizovat v 05:40 hodin. Na místě stále zůstávají dobrovolní hasiči, kteří rozhrabují slámu a dohašují ohniska požáru.

Za poslední dobu se jedná již o třetí požár stohu v této oblasti. První dva požáry nadvakrát zničily stoh slámy v Bohuslavicích. U všech třech požárů vyšetřovatel stanovil jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru úmyslné zapálení. Dnešní ranní požár způsobil škodu za 200 tisíc korun. Při žádném z
požáru nebyl nikdo zraněn.


Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet