Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči neřeší jen problémy s vodou, ale také v dopravě

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela posílena o jednotku místních dobrovolných hasičů do Vizovic, kde byla hlášena havárie kamionu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo k havárii nákladní soupravy tahače zn. DAF s návěsem a nákladem řezaného dřeva.

Dne 17. 5. 2010 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k několika vážným dopravním nehodám a haváriím, které komplikovaly dopravu také na hlavních tazích. Několik osob utrpělo zranění.

10:33 – Starý Hrozenkov

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem ke Starému Hrozenkovu na hlášenou havárii kamionu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii nákladní soupravy, která se převrátila mimo silnici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči zajistili tahač proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Likvidaci následků si zajistí její původce, stejně jako přeložení nákladu.

09:47 – Částkov – Pašovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu tří osobních aut a nejméně k jednomu zranění. Pacienta si do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin

09:17 – Vizovice

Řidič nezvládl jízdu obcí a s celou soupravou se v jedné z mírných zatáček v obci celý převrátil. Nákladní tahač i návěs s nákladem skončil na chodníku u jedné z budov. Řidič se při havárii zranil a následně byl odvezen přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby na vyšetření do nemocnice. Odstranění následků havárie si zajistí sám její původce. Hasiči se postarali o zabránění případného požáru a úniku provozních kapalin. Doprava na hlavním tahu byla omezena na průjezdnost po jedné polovině vozovky. Během dalších prací se dá očekávat i celkové uzavření komunikace.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet