Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil zaparkovaný kamion

Tahač DAF s chladírenským návěsem dnes v noci zasáhl požár na Dufkově nábřeží v Brně-Horních Heršpicích. Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 1.35 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo tři profesionální jednotky ze stanic v Bauerově, Točné a Lidické ulici. Při jejich příjezdu byla celá kabina zaparkovaného tahače v plamenech a oheň se šířil také na návěs.

Tahač DAF s chladírenským návěsem dnes v noci zasáhl požár na Dufkově nábřeží v Brně-Horních Heršpicích. Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 1.35 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo tři profesionální jednotky ze stanic v Bauerově, Točné a Lidické ulici. Při jejich příjezdu byla celá kabina zaparkovaného tahače v plamenech a oheň se šířil také na návěs.

Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy se smáčedlem a těžkou pěnou. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 1.56 hodin. Po rozebírání konstrukce a izolačních vrstev ohořelého chladírenského návěsu a dohašení lokálních ohnisek hasiči ukončili likvidaci požáru ve 3.04 hodin. Uvnitř kabiny v době vzniku požáru nikdo nebyl, také chladírenský návěs byl prázdný.

Tahač DAF vyrobený v roce 2003 požár zničil, oheň silně poškodil také chladírenský návěs. Celkovou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 1,5 milionu korun. Příčinu vzniku požáru vyšetřovatel HZS JmK zjišťuje ve spolupráci se specialisty policejního odboru kriminalistické techniky a expertíz. Vrak kamionu dnes prohledal znalec z oboru elektro a také psovod se psem cvičeným k vyhledávání stop po použitých hořlavinách.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet