Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

RZA- Nissan Pickup

Mezi hasiči vcelku neznámá firma Tom-car ve spolupráci se specialisty na výstražné zařízení firmou Mandi představila rychlé zásahové vozidlo pro SDH Maršovice.

Profesionálové mohou jen závidět. Tak krásné auto se vidí málokdy. Je postavené na podvozku Nissan Pickup. Vybavuje se podle přání zákazníka. Tento vystavený je vybaven vysokotlakým hasícím zařízením Oertzen HDL 250 se 125 litry vody s možností přiměsi pěnidla, vyprošťovacím zařízením LUKAS s agregátem Honda. K němu je připojen kombi nástroj LKS 35 EN. Ve voze je i ruční pumpa LUKAS. Dále jsou v nástavbě pneumatické vaky, 2 kusy dýchacích přístrojů, dvě švédské sekyry, ruční hasící přístroje a samozřejmě nechybí zdravotnické vybavení.

Jako třešnička na dortu pak působí světelný park vozu. Tak nastrojené auto majáky se vidí málokdy. Veškeré výstražné zařízení dodala pražská firma Mandi.

Výrobce plánuje postavit ještě přívěs, který bude dokončen během několika týdnů. Auto sice ještě nemá homologaci, ale i na tom se pracuje. Brzy Vám přineseme podrobná technická data v sekci Technika.
Sdílet