Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší nehody v Královéhradeckém kraji

Zatímco část republiky sužují povodně, pondělí 17. května 2010 bylo pro hasiče v Královéhradeckém kraji ve znamení technických zásahů a dopravních nehod.

U Černožic havaroval plně naložený kamion

Před půl osmou ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská k dopravní nehodě nákladního vozidla, které sjelo ze silnice č. 33 u Černožic na Hradecku. Nákladní vozidlo Iveco převáželo 23 tun ocelové kulatiny. U kamionu došlo k poškození nádrže v horní části, kterou hasiči utěsnili tmelem.

K úniku provozních kapalin ale nedošlo. Následně zajistili kamion proti požáru a odpojili autobaterii. Na místo byla přivolána Policie ČR k vyšetření nehody. Přeložení nákladu si zajistila přepravní firma vlastními prostředky a vytažení vozidla provedla specializovaná firma. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hromadná nehoda zablokovala hlavní tah z Hradce Králové na Jaroměř

V 09:21 hodin byli hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská znovu přivoláni na silnici č. 33 vedoucí z Hradce Králové do Jaroměře. U odbočky na Předměřice nad Labem se srazila tři nákladní vozidla a dodávka s přívěsem. Při nehodě byli dva lidé zraněni a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Nehoda zcela uzavřela hlavní tah do Jaroměře. Hasiči zabezpečili všechna vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Při vyprošťování jednoho z havarovaných kamionů došlo k poškození nádrže, ze které začala unikat nafta. Hasiči pomocí membránového čerpadla přečerpali naftu do speciálních nádrží.

Úklid vozovky provedli pracovníci Správy a údržby silnic. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Při nehodě se vážně zranila motocyklistka

K těžké dopravní nehodě motocyklu vyjeli včera 17. května 2010 před jedenáctou hodinou dopoledne profesionální hasiči z Hořic. Na silnici č. II/300 mezi obcemi Dachovy a Miletín na Jičínsku havarovala pětapadesátiletá řidička motocyklu MP Korado.

Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala záchranná služba, která ošetřovala zraněnou ženu. Hasiči ve spolupráci se záchranáři zahájili umělé dýchání pomocí ambuvaku. Na místo byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby, který zraněnou ženu transportoval do nemocnice. Hasiči pomohli s jejím naložením do vrtulníku. Následně zabezpečili motorku proti požáru, odpojili autobaterii a motocykl odtlačili mimo silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Motorkář byl zraněn po srážce s dodávkou

Dvě jednotky hasičů z Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Orlicí vyjely včera 17. května 2010 odpoledne k dopravní nehodě motocyklu a dodávky v Komenského ulici v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Po příjezdu na místo určení bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu KTM s dodávkou Renault Master. Pětačtyřicetiletý řidič motorky byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice.

Jednadvacetiletý řidič dodávky vyvázl bez zranění. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření a naložení zraněného muže do sanity. Následně zajistili vozidlo a motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Kostelec nad Orlicí)

Osobní vozidlo narazilo do betonového sloupu

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli včera po čtvrté hodině odpoledne k dopravní nehodě, která se stala u České Skalice na Náchodsku. Řidič osobního vozidla zde narazil do betonového sloupu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Řidič zůstal uvězněn v havarovaném vozidle

K dopravní nehodě osobní vozidla vyjeli včera 17. května 2010 po půl desáté večer profesionální hasiči z Jičína. Na silnici u obce Sedličky na Jičínsku havarovalo osobní vozidlo. Jeho řidič z dosud nejasných příčin vyjel mimo silnici do příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Zraněný řidič zůstal ve vozidle uvězněn. Hasiči vyprostili zraněného muže a předali jej do péče záchranné služby. Havarovaný vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet