Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou vozidel v Třebechovicích pod Orebem skončilo jedno v náhonu, čtyři lidé se zranili

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli profesionální hasiči z královéhradecké centrální stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem.

K nehodě došlo na silnici č. 11 u Třebechovic pod Orebem. Jedno z havarovaných vozidel spadlo po nehodě do náhonu, bez nutnosti použití hydraulického nářadí z něj byli vyproštěni čtyři lidé (dva dospělí a dvě děti).

Všechny osoby si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Druhý vůz zůstal na komunikaci. Z vozidla, které skončilo mimo silnici, unikl do potoka olej, hasiči ho zasypali absorbující látkou a umístili kolem vozu sorpční hady.

Olej se podařilo na hladině zachytit, po zadokumentování tak jednotky rychle vyprostily havarovaný vůz, aby nedocházelo k dalšímu znečištění vodního toku. Vyrozuměni byli zástupci orgánů ochrany životního prostředí a Povodí Labe.

Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena, vozidlo poškodilo při nehodě mostek a svodidla. Hasiči následně zlikvidovali použitý sorbent z vodní hladiny, postarali se o zprůjezdnění komunikace a předali místo zásahu policistům.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet