Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co zajímavého na veletrhu PYROS.

Prošli jsme veletrh PYROS a hledali novinky, zajímavosti a dobré nápady. V neposlední řadě nás také zajímalo, jak se firmy na veletrhu prezentují. Oku lahodící stánky, které Vás na první pohled přitáhnou spočítáte na prstech jedné ruky.

Upřímně řečeno, designově hezký a zajímavý veletržní stánek, krásná žena, která Vás zve dál a dobré umístění, to je první hledisko, které jsme vybírali. Možná je to trošku hloupé vybírat si stánek podle krásného vzhledu, ale věřte, že to Vám prostě nedá se nezastavit.
Když jsem vstoupil do pavilonu F z volné výstavní plochy, okamžitě mě zaujal stánek firmy Pavliš a Hartmann. Vstřícnost se kterou se nám věnovali byla příjemná. Zkoumal jsem zda to není vstřícnost cílená, jen pro redaktory serveru, který o nich něco napíše, ale není. Věnovali se opravdu každému, v tričku i saku, každý byl vítán. A co zaujalo nás? Byla to nová proudnice přímo z jejich dílny. Hlavní odlišnost od ostatních je hlavně cenou v poměru s kvalitou. Konstrukčně zajímavě je řešená část u půlspojky, která se lehce otáčí tak, aby se hadice nekroutila. Další vylepšení je v kovové páce ovládání. S plastovou prý byly a jsou problémy. Další novinkou je první speciální nůž pro hasiče vyrobený českou firmou v Česku. Osobně jsem nůž držel v ruce a zaujal mě svou nízkou hmotností a dobrým designem. Vlastnosti nože snad budeme moci otestovat později. Cena nože bude někde kolem 1.500,–Kč, což není úplně nejlevnější záležitost.
Stánek firmy HOLÍK se nám také líbil, rozmístění a propagace produktů na stánku zaujala. Firma vyrábí nový typ rukavic, které nás zaujaly svou kevlarovou dlaní, která je velice citlivá. Dalí zajímovostí je rukavice pro lezce, které kladou důraz na citlivost těch důležitých prstů. Všechny rukavice splňují nové normy.
Drager opět zazářil velice povedeným stánkem s poměrně logickým uspořádáním svých produktů. Hlavní novinkou je nová spolupráce s firmou Schubert. Přilba, kterou jsme viděli, se mi osobně moc designově nelíbila, ale design není všechno, funkčnost bychom chtěli prověřit osobně při nějakém testu. Zajímavé jsou termokamery, ta vyloženě hasičská je zvláštní více barevným spektrem zobrazení. Firma nám také představila kameru na vyhledávání osob. Mě osobně zaujal dýchací přístroj, kde jsou tři dvoulitrové zásobníky. Hmotnost se pak díky konstrukci přístroje rozdělí do těch správných partí těla. Byl nám představen malý dýchací přístroj na 20 minut výdrže.
Další zajímavé výrobky a stánky hledáme.
Sdílet