Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D56 ve směru do Ostravy havaroval osobní automobil, zahynul 28letý spolujezdec

Ve čtvrtek 31. 12. 2020 kolem 13:05 hodin došlo na silnici D56 na km 43 za přemostěním na Novou Bělou k tragické dopravní nehodě.

24letý řidič vozidla Suzuki z dosud nezjištěných příčin vyjel v levém jízdním pruhu mimo vozovku, kde najel do odvodňovacího kanálu, od kterého byl automobil vymrštěn zpět na komunikaci. Následně ve smyku přejel automobil vpravo mimo vozovku a narazil do stromu.

V důsledku nárazu došlo k těžkému zranění řidiče a také jeho 28letého spolujezdce, kterého desítky minut resuscitovali svědci, hasiči a zdravotníci, ale který bohužel svým zraněním na místě podlehl. Příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva.

Na místě zasahovala jednotka HZS MSK ze stanice Frýdek-Místek se dvěma vozy. Hasiči pomohli zdravotníkům s resuscitací, poté asistovali při nakládání havarovaného automobilu na odtah a uklidili komunikaci.

řekl nám k události tiskový mluvčí hasičů ppor. Jakub Kozák.

Vozidlo policisté zajistili pro případné vyloučení technické závady. Dechová zkouška nebyla u řidiče vzhledem k jeho zranění možná a tak byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Osmadvacetiletý muž byl nalezen v bezvědomí, jeho krevní oběh selhával. Poskytování první pomoci zahájili svědkové události, rozšířenou resuscitací pak ve snaze o jeho záchranu pokračovali záchranáři.

Přes poskytovanou intenzivní péči došlo následně k úplné zástavě srdeční činnosti a veškeré pokusy odvrátit smrt, byly marné. Pacient na místě podlehl svým vážným poraněním.

O čtyři roky mladší muž utrpěl vážná poranění v oblasti dolní končetiny a také hlavy. Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval.

Byl zajištěn krčním límcem, pánevním pásem a uložen do vakuové matrace. Záchranáři mu podali nitrožilně léky a připravili jej k transportu do zdravotnického zařízení. Předán byl do péče urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

doplnil za zdravotníky jejich tiskový mluvčí Lukáš Humpl.

Další okolnosti, příčiny tragické nehody prověřují ostravští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková
Policie ČR
Sdílet