Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost způsobila požár autodílny

Dvě jednotky hasičů vyjely včera 20. května 2010 odpoledne k rozsáhlému požáru autodílny v areálu chemického výrobního družstva v Novém Městě nad Metují na Náchodsku.


Dvě jednotky hasičů vyjely včera 20. května 2010 odpoledne k rozsáhlému požáru autodílny v areálu chemického výrobního družstva v Novém Městě nad Metují na Náchodsku.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:38 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují.Při příjezdu první jednotky na místo vycházel z objektu autodílny o rozměrech zhruba 12 krát 6 metrů hustý kouř. Uvnitř hořelo osobní vozidlo Škoda Felície a další vybavení, včetně nátěrových hmot.

V autodílně se prováděly hlavně opravy karosérií a nátěrové práce. Uživatel, který si objekt pronajímal od chemického výrobního družstva, utrpěl při požáru popáleniny na rukou a nadýchal se zplodin hoření. Zdravotnická záchranná služba převezla zraněného muže do nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči dostali požár pod kontrolu dvě minuty po třetí hodině odpoledne.

Během zásahů vynesli z objektu několik kanystrů nátěrových hmot. Následně provedli dohašení ohnisek uvnitř dílny. Požár se podařilo zlikvidovat v 15:48 hodin.Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost uživatele, který ponechal zapnutou horkovzdušnou pistoli. Hmotná škoda na objektu, zničeném vozidle a vybavení dílny byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun.





por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-kaw- 

Sdílet