Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Náchodě skončil osobní automobil v řece Metuji, řidič ujížděl policistům

Jízda neznámého řidiče skončila dne 3. ledna 2021 v Náchodě ve večerních hodinách sjetím do řeky Metuje. Řidiče ve vozidle Volkswagen Passat si všimla hlídka policistů, když mu naměřili v obci rychlost 80km/h. Okamžitě jej proto začali pronásledovat a řidič neustále zrychloval.

Následně odbočil do jednosměrky, kde přejel přes vyvýšený chodník a sjel do řeky Metuje. Dle svědků se ve vozidle nacházely dvě osoby, které z místa havárie utekly. V průběhu vyšetřování se dostavil majitel vozidla, který nahlásil jeho odcizení.

Celková škoda činila zhruba 180 tisíc korun.

Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření dopravních policistů.

Na místo události byla vyslána profesionální jednotka z Náchoda. Hasiči provedli průzkum, zda se ve voze nenachází někdo z posádky, vozidlo však bylo prázdné.

Velitel zásahu si na místo události vyžádal součinnost sloužící potápěčské skupiny HZS Pardubického kraje. Za asistence potápěčů byl pak havarovaný vůz vyproštěn z vody, k úniku provozních kapalin do řeky nedošlo,

uvedla Martina Götzová z HZS Královéhradeckého kraje.

Policisté se zároveň obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Svědci, kteří by mohli poskytnout jakékoli informace k výše uvedené dopravní nehodě žádáme, aby nás kontaktovali na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Lucie Konečná
Policie ČR
HZS Královéhradeckého kraje

HZS Pardubického kraje
Sdílet