Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno šest žen

Šest žen bylo dne 21. 5. 2010 odpoledne zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel u obce Medlovice na Vyškovsku.


Šest žen bylo dne 21. 5. 2010 odpoledne zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel u obce Medlovice na Vyškovsku.

Na křižovatce u obce se srazila vozidla Toyota Yaris a Daewoo Matiz, v nichž cestovalo šest žen. Osádky obou aut zdravotníci převezli do nemocnice. Nehodu hasičům ve 14.26 hodin ohlásili zdravotníci, na místě zasahovala jednotka ze stanice ve Vyškově. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a odpojili baterie. Do příjezdu policistů také řídili dopravu. Únik ropných látek z aut nebyl zjištěn.



Ze zásahu u nehody u Medlovic hasiči ze stanice ve Vyškově v 15.20 hodin přejížděli k další havárii na silnici mezi Rychtářovem a Studnicemi. Zhruba 150 metrů za zatáčkou již na rovném úseku silnice havarovalo vozidlo Škoda Fabia Combi. Auto vylétlo ze silnice do lesa, zhruba pět metrů od vozovky narazilo do stromu a převrátilo se na střechu. Ve zdemolované kabině zůstal 26letý vážně zraněný spolujezdec, zraněna byla také řidička vozu.

Spolujezdce hasiči vyprošťovali hydraulickým nářadím po odstřihnutí pravých dveří. Protože u muže bylo podezření na poranění páteře, hasiči ho zdravotníkům pomohli fixovat do pevné polohy. K transportu zraněného do nemocnice v blízkosti nehody přistál vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zajistili místo pro přistání stroje a pomohli zraněného muže naložit na palubu.

Na autě hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Po vyšetření a zadokumentování nehody pomocí automobilového jeřábu auto vyprostili z lesa a pomohli naložit k odtahu.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet