Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáže v Dobroníně

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly odpoledne, 22. 5. 2010 k požáru garáže v řadovém rodinném domě na ulici Jižní v Dobroníně. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen ve 12:55 hod.

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly odpoledne, 22. 5. 2010 k požáru garáže v řadovém rodinném domě na ulici Jižní v Dobroníně. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen ve 12:55 hod.

K požáru došlo vlivem nedbalosti při opravě motocyklu. V době vzniku požáru byli v garáži dva mladí muži. Oběma mužům se podařilo včas hořící garáž opustit. Jeden z nich provedl ohlášení požáru na linku tísňového volání 112, druhý uzavřel přívod elektrické energie a plynu v domě. Garáž byla propojena s obytnou částí oplechovanými dveřmi, které zabránily rozšíření požáru do obytné části. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se pokoušeli oba muži společně se sousedy požár uhasit za pomoci dvou ručních hasicích přístrojů a vody.

Hasiči z hořící garáže vynesli několik sudů s barvou, dva kanystry s benzínem a několik kanystrů s ředidlem. Na likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký vodní proud. Ve 13:26 hod se hasičům podařilo požár lokalizovat a o necelou půl hodinu později zcela zlikvidovat. Na odvětrání zakouřených prostor garáže byla nasazena přetlaková ventilace. Ihned poté začal velitel zásahu jednotky postupně odesílat zpět na své základny. Na místě události byla ponechána místní jednota sboru dobrovolných hasičů, která napomohla s vyklizením garáže.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 200. 000,– Kč ( jedná se o škodu na motocyklu – 80. 000,– Kč a na vybavení garáže – 120. 000,– Kč).

Za nedbalostní jednání byla vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina uložena na místě bloková pokuta.

U události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Dobronína, Polné a Štoků.

Info: kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-wap-

Sdílet