Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Semilská parní stříkačka ozdobou oslav

V sobotu 22.května 2010 se letos poprvé vydal Sbor dobrovolných hasičů Semily I. na cesty se svou stařičkou hasičkou parní stříkačkou značky Smékal. Cíl cesty byl v malebné vesničce z pod Orlických hor, Podbřeží u Dobrušky, která v roce 2006 byla vyhlášena obcí roku Královehradec­kého kraje.

V sobotu 22.května 2010 se letos poprvé vydal Sbor dobrovolných hasičů Semily I. na cesty se svou stařičkou hasičkou parní stříkačkou značky Smékal. Cíl cesty byl v malebné vesničce z pod Orlických hor, Podbřeží u Dobrušky, která v roce 2006 byla vyhlášena obcí roku Královehradeckého kraje.

Početnou skupinu semilských hasiček a hasičů přivítal starosta SDH Podbřeží a další sestry a bratři místního sboru. Po nutných přípravách a roztopení se postupně parní stříkačka rozběhla na plný výkon a předvedla, že ještě nepatří do starého železa. Obdiv všech přítomných sklidila i při předvedení požárního útoku, který účastníci ocenili svým potleskem. Krásný slunečný den a průběh oslav nenarušilo ani hokejové utkání naší reprezentace, která vyhrála nad švédy a svým způsobem zpestřilo i celé sobotní odpoledne.

Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily I.

-wap-

Sdílet