Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plzeňští hasiči v novém

Plzeňští profesionální hasiči dostanou novou moderní stanici.

Plzeňští profesionální hasiči dostanou na konci května do užívání jednu z nejmodernějších stanic v republice. V nové stanici v Plzni – Košutce bude sloužit 58 profesionálů, řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško.
Nová stanice se začala stavět v prosinci 2001 a na konci letošního března byla zkolaudována. Základna nahradí nevyhovující budovu v Pobřežní ulici, která je stará přes 100 let. Plzeňský kraj se touto stavbou vyrovná s celou republikou, ostatní statutární i okresní města už mají nové nebo rekonstruované stanice, Plzeň je poslední, řekl před dvěma lety generální ředitel Hasičského záchranného sboru Miroslav Štěpán. Přitom plzeňská profesionální hasičská jednotka byla v českých zemích jednou z prvních.
"V areálu nové stanice bude veškeré technické a sociální zajištění pro mužstvo, výjezdová technika, speciální vozidla, výcvikové polygony, garáže na techniku, dílny, ubytovací prostory, jídelna, kanceláře a záložní operační středisko, vyjmenoval mluvčí. Stavbu centrální požární stanice za 181 milionů korun financoval stát. Plzeňský magistrát přispěl na vykoupení pozemků, inženýrské sítě a projektovou dokumentaci, Plzeňský kraj zase přispěl na vybavení stanice a technologie.
Sdílet