Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Hořící plyn ohrožoval obec Červený Újezd

Požár plastových kontejnerů u plynové přípojky byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen v pondělí 24. května 2010 v 0:31 hodin v obci Červený Újezd, okres Praha-západ.

Požár plastových kontejnerů u plynové přípojky byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen v pondělí 24. května 2010 v 0:31 hodin v obci Červený Újezd, okres Praha-západ.


Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s jednou cisternou a vyšetřovatelem požárů.

Již při výjezdu z Kladna byla vidět obrovská záře a tak si velitel zásahu požádal o posilovou jednotku sboru dobrovolných hasičů z Unhoště celkem se dvěma cisternami.

Jednotka kladenských hasičů přijela na místo události v 0:47 hodin. Průzkumem byl zjištěn požár tří plastových kontejnerů na tříděný odpad. Následně od hořících kontejnerů vzplanula plynová přípojka, která se nacházela vedle hořících kontejnerů.

Hasiči okamžitě zahájili hasební práce pomocí dvou útočných proudů C52. Hasební práce byly soustředěny především na ochlazování okolních objektů a srážení plamenů z důvodu probíhajícího vzdušného vedení elektrického proudu. Část obce byla ve spolupráci s Policií ČR evakuována.

Jako další posilová jednotka byla vyslána druhá cisterna ze stanice Kladno. Na místě probíhala kyvadlová doprava z místního rybníka jednotkou hasičů z Unhoště a následný odběr vody z hydrantové sítě v obci.
Ve spolupráci s plynařskou službou se podařilo unikající plyn s následným požárem zlikvidovat ve 2:15 hodin.
 



Celý zásah se obešel bez zranění. Škoda byla vyčíslena předběžně na 40 tisíc korun. V současné době je jako příčina požáru prověřováno nedbalostní jednání.

Foto: nprap. Jiří Pospíšil
Text: nstržm. Lukáš Vejvar


-kaw- 
Sdílet