Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár vánočního stromku v Pardubicích, způsobila ho prskavka

K požáru vánočního stromečku do pardubického bytového domu vyjížděli v úterý 12. ledna v podvečer hasiči. Ze stromečku toho už opravdu moc nezbylo. Žena umístila na proschlý vánoční stromek zapálenou prskavku a v tu chvíli vešel do pokoje muž, který spatřil, že stromek začal hořet.

Muž hořící stromek popadl a snažil se ho dostat ven balkonovými dveřmi. Ty se ale nepovedlo otevřít, a tak stromek odnesl do chodby. Stromeček postavil tak nešťastně, že zcela zablokoval dveře pro únik dalších osob z bytu.

Uvnitř bytu bylo v době požáru asi 6 osob. Lidé se schovali v jedné z místností a snažili se vše utěsnit, aby se k nim kouř nedostal. Hasiči požár zlikvidovali. Z domu hasiči vyvedli několik osob. Jedna osoba, která bydlela o patro výš, se nadýchala jedovatých zplodin hoření. Hasiči ji vyvedli z domu a předali do péče zdravotníkům.

Dle slov vyšetřovatelky hasičů požár poškodil téměř celé vybavení bytu a způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 24 milionů korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet