Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bohuslavicích zasahovali hasiči u požáru dieselelektrické lokomotivy rychlíkové soupravy, škoda je 300 tisíc korun

Profesionální hasiči z Trutnova, JSDH Malé Svatoňovice a drážní jednotky SŽ byly vyslány k požáru lokomotivy do katastru části Bohuslavice. Požár dieselelektrické lokomotivy rychlíkové soupravy byl během její jízdy naštěstí včas zjištěn strojvedoucím.

Ten zareagoval zcela bezchybně a se soupravou dojel do prostoru železniční zastávky v trutnovské části Bohuslavice, která je přístupná hasičské mobilní technice. Zároveň se jedná o poslední přístupné místo před bohuslavickým tunelem.

Strojvedoucí požár nahlásil, vypnul chod motoru a požár šířící se na podvozek lokomotivy hasil přenosnými hasicími přístroji. Ohniska požáru v zakouřené strojovně zlikvidovali následně hasiči ze stanice Trutnov. Díky rychlé reakci strojvedoucího se naštěstí požár nestihl rozšířit a byl pouze menšího rozsahu.

Zasažena byla část elektrické instalace za komutátorem generátoru vlivem tepelného působení. Výše škody byla předběžně stanovena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují částku vyšší než dva miliony korun.

Z vlaku bylo evakuováno 18 cestujících, pro které byl přistaven náhradní autobus.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet