Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru rodinného domu v Lošticích zasahovaly 4 jednotky, jednoho člověka hasiči nalezli uvnitř

Z oken rodinného domu šlehají plameny a uvnitř někdo je. Tak byl na krajské informační a operační středisko ohlášen požár objektu v řadové zástavbě v Lošticích na Šumpersku v neděli 17. ledna 2021 v 9.25 minut.

Operační důstojníci na místo vyslali 4 jednotky, které po průzkumu zjistily, že hoří v prvním patře rodinného domu a požár se šíří i na střechu. V objektu se měly nacházet dvě osoby, jedna byla vyvedena ven těsně před příjezdem jednotek.

Druhou začali hasiči ihned hledat s tím, že bez prodlení zahájili také hasební práce. V hořícím a silně zakouřeném bytě nalezli zraněného člověka, kterého vynesli do bezpečí a začali resuscitovat. Následně jej předali do péče záchranářům, kterým poté asistovali s transportem pacienta do vrtulníku přivolané letecké záchranné služby.

Požár dostaly jednotky pod kontrolu 3 C proudy a zamezily tak jeho šíření do dalšího bytu v objektu. Hasiči prostor zkontrolovali termokamerou a rozebrali také část mezistropního prostoru, vyhledali skrytá ohniska hoření a dohasili je. Poté budovu odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel ve spolupráci s kriminalisty Policie ČR. Škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun.

Na místě události zasahovala profesionální jednotka ze stanice Litovel a jednotky SDH Loštice, Mohelnice a Bouzov.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet