Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž utrpěl popáleniny na noze a v obličeji

Dne 24. 5. 2010 v 18:49 hod. byli hasiči informováni o požáru kanystru s benzinem ve Vsetíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Rokytnice došlo u rodinného domu k požáru 10 l plastového kanystru s benzinem a k popálení muže středního věku.

Dne 24. 5. 2010 v 18:49 hod. byli hasiči informováni o požáru kanystru s benzinem ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Rokytnice došlo u rodinného domu k požáru 10 l plastového kanystru s benzinem a k popálení muže středního věku.

Dvaatřicetiletý nájemník manipuloval s desetilitrovým kanystrem a benzinem, když došlo k požáru výparů. Muž se snažil plamenům uhnout a reflexivně od sebe kanystr odkopl. Tím ale došlo k dalšímu rozlití hořlavé kapaliny do okolí a k požáru části dřevěného obložení přístavku u domu. Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů, a to pomocí zahradní hadice.

Hasiči byli na místě události do pěti minut od výjezdu, ale poslední část cesty museli zásahový speciál odstavit a úzkou uličkou projít pěšky. Místo požáru bylo překontrolováno proti dalšímu možnému vzniku, zvláště v dřevěných konstrukcích a obložení přístavku.

Muž utrpěl při požáru popáleniny II. stupně na stehně a I. stupně v obličeji. Nejdříve zcela odmítal ošetření, ale nakonec začal pociťovat velké bolesti. Hasiči mu přiložili na postižená místa chladicí gel a velitel zásahu povolal zdravotnickou záchrannou službu. Po příjezdu lékaře byl muž dále ošetřen a odvezen do nemocnice.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Muž byl v nemocnici a jeho výpověď bude provedena až v dalších dnech. Příčina vzniku požáru tak není zatím objasněna. Škoda způsobená požárem nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena, uchráněné hodnoty si majitel odhadl na 1,2 mil. Kč.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet