Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost Motorola zvítězila ve sporu krádeže obchodních tajemství firmou Hytera

Výrobce radiostanic Motorola zahájil celosvětový soudní spor proti společnosti Hytera, aby zabránil neoprávněnému a nezákonnému používání duševního vlastnictví společnosti Motorola Solutions a ochránil své inovativní technologie.

Federální soud v USA, Komise pro mezinárodní obchod a regionální soudy v Mannheimu a Dusseldorfu v Německu potvrdili, že společnost Hytera porušuje patenty společnosti Motorola Solutions.

Článek je připraven ve spolupráci s firmou KOMS Mělník, obchodním partnerem společnosti Motorola Solutions.

Konkrétně porota zjistila, že radiostanice a převaděče Hytera využívají ukradená obchodní tajemství společnosti Motorola Solutions. Porota navíc zjistila, že společnost Hytera nezákonně zkopírovala zdrojový kód společnosti Motorola Solutions do zdrojového kódu použitého v produktech Hytera.

Je pozoruhodné, že poté, co v době před soudem odmítla Hytera jakékoli protiprávní jednání, během soudního řízení připustila, že ve skutečnosti má v držení tisíce důvěrných dokumentů společnosti Motorola Solutions

Na základě těchto rozhodnutí podniká Motorola další kroky, jejichž výsledkem by měl být celosvětový příkaz, který by společnosti Hytera zabránil v dalším zneužívání ukradených obchodních tajemství společnosti Motorola Solutions a porušování jejích autorských práv.

Důležité je, že všechna tato soudní řízení nemají žádný vliv na fungování Motoroly, která dlouhodobě poskytuje výjimečné produkty a řešení, které jsou nejlepší ve své třídě.

Zdroj: Legal actions against Hytera | Motorola Solutions
Sdílet