Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na dálnici D1 narazil do policejního vozidla, zraněn byl policista a řidič

Ve čtvrtek 21. ledna 2021 kolem deváté hodiny ranní zajišťovala policejní hlídka dálničního oddělení z Bernartic odstavené vozidlo (na krajnici), které mělo poruchu. Konkrétně se jednalo o místo na dálnici D1 – 38,5. km ve směru na Prahu.

Rozblikanými majáky a varovnými světly na služebním vozidle policisté upozorňovali ostatní účastníky silničního provozu na možné hrozící nebezpečí, které představovalo odstavené vozidlo.

Krátce na to výše uvedeným místem projížděl řidič v dodávce, který dosud z nezjištěných příčin částečně najel na krajnici a pravou přední částí narazil do levé zadní části policejního vozidla. Tou dobou ve vozidle seděl policista, který prováděl lustraci odstaveného vozidla a jeho řidiče.

Následkem střetu policista ve vozidle i řidič dodávky utrpěli zranění, se kterými byli následně převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče dodávky i policisty byla s negativním výsledkem.

Okolí místa dopravní nehody na dálnici D1 bylo ve směru na Prahu průjezdné v omezeném režimu. Provoz v těchto místech byl plně obnoven krátce před dvanáctou hodinou. Okolnosti a příčina dopravní nehody jsou předmětem šetření.

por. Bc. Veronika Čermáková
Policie ČR
Sdílet