Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Mnichově Hradišti – Veselé způsobil dvoumilionovou­ škodu

V pátek 22. ledna 2021 v půl osmé večer přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámení o požáru rodinného domu v obci Veselá, která je jižní částí Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku.

Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotky ze stanic Mnichovo Hradiště a Mladá Boleslav spolu s dobrovolnými jednotkami Bakov nad Jizerou a Mnichovo Hradiště. Provedeným průzkumem po příjezdu k události bylo zjištěno, že požárem je zasažena celá spodní část dvoupodlažního rodinného domu a oheň se začíná šířit přes patro až do konstrukce střechy.

K likvidaci ohně nasadili hasiči tři vodní C proudy, a to i za využití výškové techniky. Aby byla zajištěna plynulá dodávka hasební vody, bylo na přilehlém rybníku zřízeno čerpací stanoviště. Jednotky musely rozebrat část plechové střechy, aby odhalily a dohasily všechna skrytá ohniska.

Velitel zásahu požádal o spolupráci zdravotnickou záchrannou službu, která z místa odvezla do mladoboleslavské nemocnice dvě osoby nadýchané zplodin hoření, a také plynárenskou pohotovost, protože bylo potřeba uzavřít přívod plynu do domu.

Krátce před tři čtvrtě na jedenáct byl požár pod kontrolou a mohla být nahlášena lokalizace. Místní dobrovolné jednotce byla nařízena dohlídka nad požářištěm do sobotní 16. hodiny.

Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na dva miliony korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty za jeden a půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet