Úterý 19. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Roman Kutálek vydává druhý díl knihy HASIČI, objednat ho lze e-mailem u autora

Vánoce jsou již za námi, ale dárků není nikdy dost. A udělat radost svým nejbližším dobrou knihou je prostě to nejlepší.

Zkuste druhý díl knihy HASIČI autora Romana Kutálka, profesionálního hasiče HZS Pardubického kraje, územního odboru Ústí nad Orlicí. Po prvním díle, jako by se zaprášilo a my věříme, že u druhého dílu tomu bude obdobně.

Přečtěte siKniha Hasiči od Romana Kutálka z HZS Pardubického kraje sklízí úspěchy, dostane i pevnou vazbu

„Napsal jsi tam tohle? Anebo tohle? No jo, máte pravdu, nenapsal,“ odpovídá spisovatel klukům, kteří se zvídavě ptají, co bude v knize, o které už vědí, že vzniká, a právě teď vychází.

„Moje zapomnětlivost začíná být problém. Kluci mi připomínají spoustu výjezdů, o kterých by opravdu stálo za to se zmínit. A tak… než má hlava zblbne natolik, že si nebude pamatovat nic (trošičku doufám, že tenhle okamžik přijde co nejpozději), rozhodl jsem se ještě něco málo napsat do druhého dílu,“ říká Roman Kutálek.

V některém z příběhů jde samotnému autorovi o život. V jiném popisuje detailně velmi náročný zásah u požáru střechy panelového domu, který byl pro zasahující hasiče extrémně fyzicky náročný. Teploty kolem 400 stupňů, pohyb omezen a hasiči ohroženi pádem z osmého patra domu. Pád na zem by byl v tomto případě fatální.

Knihu neseženete v žádném knihkupectví, ale pouze u autora na adrese: r.kut@email.cz nebo si můžete domluvit osobní odběr na adrese vendula.horakova@pak.izscr.cz.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet