Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Lichnově na Novojičínsku zasahovaly tři hasičské jednotky u srážku vlaku a osobního vozidla

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 26. 1. 2021 ráno v Lichnově (okres Nový Jičín) u nehody motorového osobního vlaku s osobním automobilem Škoda Felicia, který řídil senior.

Vlak se dvěma vagony odtlačil Felicii asi 40 metrů, skončila na kolech několik metrů mimo železniční násep. Řidič, který jel v autě sám, se zranil. Čtyři osoby, jedoucí ve vlaku, vyvázly bez zranění.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě na nechráněném přejezdu P 7348 na trati mezi Veřovicemi a Frenštátem pod Radhoštěm informováno v úterý čtvrt hodiny před sedmou hodinou ranní.

Do Lichnova vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) z nově otevřené stanice Kopřivnice, jednotka dobrovolných hasičů Frenštát pod Radhoštěm a drážní hasiči z Ostravy (Správa železnic).

Hasiči zabezpečili felicii před případným požárem a asistovali zdravotnickým záchranářům při ošetřování seniora. Pro oba cestující přijel náhradní autobus, ve vlaku zůstali čekat na uvolnění trati ve směru do Frenštátu pod Radhoštěm strojvedoucí a průvodčí. O odtah felicie se postarali drážní hasiči.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet