Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž vylezl na střechu a poškodil antény i klimatizaci

Dne 25. 5. 2010 ve 20:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže ze střechy budovy v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo vyjela místní jednotka hasičů z povolání s jedním zásahovým vozem, kterou později posílila jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s další cisternou a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vandalství na střeše jedné z šestipodlažních budov soukromé firmy.

Velitel zásahu místních hasičů zjistil, že muž vylezl na střechu, kde začal poškozovat klimatizační jednotky. Nechal si proto vyslat posily profesionálů z Valašského Meziříčí, kteří přijeli i s automobilovým žebříkem.

Původní požadavek na vyslání psycholožky byl následně odvolán a vyjednávání vedl jeden z policistů. Muž vylezl také na anténní stožár, kde dál pokračoval v poškozování majetku. Po dalších asi čtyřiceti minutách muž slezl na střechu, kde se o něj postarali hasiči a zdravotníci. Následně byl předán k řešení hlídce policie.

Majitelé firmy nahlásili poškození čtyř klimatizačních jednotek, z nichž dvě vandal shodil na zem a dvě poškodil na střeše. Dále poškodil mikrovlnné pojítko pro anténní systém a spojení. Na anténní stožáru pak instalované antény zničil nebo silně poškodil.

Ukázalo se, že událost nebyla primárně o možném sebepoškození a záchraně muže, ale spíše o vandalství. Případ je tak u hasičů evidován jako technická pomoc a věc je nadále v šetření policie.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet