Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Brně opět veřejnosti otevřou největší stanici

Tradiční Dny otevřených dveří se ve dnech 28. až 30. května uskuteční na požární stanici v Lidické ulici v Brně. Dny otevřených dveří jsou stejně jako v minulých letech součástí doprovodných programů festivalu zábavy Brno-město uprostřed evropy. Na největší požární stanici v Brně a v kraji hasiči předvedou prezentaci výzbroje, výstroje, věcných prostředků a mobilní požární techniky. Skupinkám návštěvníků bude k dispozici hasič, který je po areálu provede a poskytne odborný výklad.

Tradiční Dny otevřených dveří se ve dnech 28. až 30. května uskuteční na požární stanici v Lidické ulici v Brně.

Návštěvníci uvidí základní i speciální mobilní požární techniku. Hasiči jim předvedou cisterny, žebříky, jeřáb, vyprošťovací automobil, chemický automobil, kombinovaný hasicí automobil, kontejnery pro zásahy u chemických a ropných havárií a pro nouzové přežití, vozidlo štábu velitele zásahu aj. Součástí expozice bude i člun, dále vybavení pro práci na vodě, ve výšce a nad volnou hloubkou.

Brňané i další zájemci si budou moci zblízka prohlédnout také prostředky, které používají hasiči – zdravotničtí záchranáři při poskytování předlékařské první pomoci, dále mobilní dekontaminační stanoviště, prostředky na likvidaci úniků nebezpečných látek, figuríny s jednotlivými typy ochranných oděvů, nástěnky s fotografiemi a videozáznamy vybraných zásahů.

Na dvoře stanice bude statická ukázka věcných prostředků potřebných pro vyprošťování osob z havarovaných dopravních prostředků, ze sutin a zasypaných výkopů.

Dětem i dospělým budou hasiči prezentovat rovněž preventivně – výchovný program HZS JmK, známý jako Hasík. U maskota programu – dráčka Hasíka si malí návštěvníci stanice mohou vyzkoušet i šikovnost při plnění drobných úkolů.

Největší požární stanici v Lidické ulici 61 v Brně hasiči veřejnosti od pátku do neděle otevřou vždy od 9 do 17 hodin.

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-wap-

Sdílet