Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Atlas Adventure 2010

Sportovní klub HZS MSK ve spolupráci s Českou hasičskou federací, HO Atlas Opava, Českou asociací extrémních sportů a odborovým svazem hasičů pořádají Přebor ČR hasičů v extrémních sportech

Sportovní klub HZS MSK ve spolupráci s Českou hasičskou federací, HO Atlas Opava, Českou asociací extrémních sportů a odborovým svazem hasičů pořádají Přebor ČR hasičů v extrémních sportech. Soutěž se koná 4. – 6. června 2010 v Jánských Koupelích, okr. Opava.

Soutěž se koná zároveň jako Mistrovství ČR mládeže (12 až 18 let) a jako otevřený závod dvojic v extrémních sportech, je tedy určen nejen pro hasiče (i dobrovolné), ale i pro širokou veřejnost.

Účastníci závodí ve dvojicích (hlídkách) a jejich úkolem je absolvovat jednotlivé etapy závodu v co nejkratším čase.

Závod se skládá z těchto disciplín:

  • Orientace: Závodníci se budou pohybovat podle turistické mapy nebo mapy pro orientační běh
  • Jízda na horském (trekkingovém) kole: převážně po vedlejších cestách a v lesním terénu
  • Lezení na skále: cesty obtížnosti III.- VI. stupně UIAA (dle kategorií), vše s horním jištěním
  • Voda: nutná základní dovednost jízdy na lodi, účastníci musí být plavci.
  • Ostatní – volné disciplíny: střelba, lanové centrum, slaňování apod.


Trať závodu je zasazena do oblasti Přírodního parku Moravice, který nám poskytuje možnost lezení (cvičná horolezecká skála Kružberk), sjezd řeky (Moravice), mapu orientačního běhu a mnoho turistických a cyklistických tras a také v okolí přehradní nádrže Slezská Harta (plavání, jízda na člunu).

Závod se zaměřuje na zhodnocení všestranných dovedností při pobytu v přírodě, všechny úkoly jsou postaveny úměrně schopnostem, tak aby při průměrné znalosti v oblasti bylo možné je absolvovat. Závod rozhoduje vytrvalost, práce s mapou, obratnost a spolupráci.

Veškeré informace k závodu a přihláška jsou dostupné na: http://atlas.opava.cz/adventure, propozice soutěže jsou v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
Propozice Atlas Adventure 2010 zobrazit online PDF 42 kB