Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Amatérská sanace škod po požáru se nevyplácí – je časově náročná a zdraví ohrožující, pomoci může firma Mibag

Vyhořeli jste? Potřebujete poradit, jak postupovat při odstraňování škod po požáru? Nevíte si rady s elektrickými spotřebiči nebo výrobní linkou, které zasáhly zplodiny hoření? Pak je následující článek určen právě pro vás.

Ať už jste vlastníky bytové jednotky, rodinného domu, nebo velkého průmyslového objektu, pokud vaši nemovitost zasáhl požár, nacházíte se ve velmi nepříjemné situaci. Stavební konstrukci i vybavení objektu totiž při požáru znehodnocuje nejen samotný oheň, ale také kouř a saze.

Zplodiny, které vznikají při požáru, jsou navíc velmi agresivní a zdraví škodlivé. I v případě velmi malého požáru je proto nezbytné provést důkladnou sanaci zasaženého prostředí. Jak tedy konkrétně postupovat, pokud váš majetek zasáhl požár?

Amatérská sanace, která se míjí účinkem

Do odstraňování škod se poté, co vaše nemovitost vyhořela, můžete pustit „na vlastní pěst“. Pravděpodobně budete chtít situaci vyřešit co nejrychleji a v zavolání odborné pomoci vám možná zabrání i snaha ušetřit. Pustit se do likvidace škody svépomocí má ale několik zásadních úskalí.

Kromě toho, že v praxi zřejmě strávíte odstraňováním škod mnohem více času a energie, než jste plánovali, pravděpodobně narazíte také na to, že si s napáchanými škodami nebudete úplně vědět rady. Při požáru se navíc do prostředí uvolňují životu nebezpečné toxické látky a agresivní plyny, kterých je potřeba se zbavit rychle a důsledně.

Během více než dvacetiletého působení na českém trhu jsme již odstraňovali škody po požárech, vodovodních haváriích či po povodni v nemovitostech ze všech koutů Česka. Máme za sebou sanace bytů, rodinných domů i firemních objektů, ale také škol, úřadů a dalších nemovitostí.

Zasahovali jsme už i na mnoha zajímavých místech, jako je elektrárna nebo třeba panelový dům se čtyřiceti poškozenými byty.

Pobytem v takto znečištěném prostředí ohrožujete své zdraví a potažmo také zdraví všech, kteří se budou v prostředí v budoucnu nacházet. Kromě toho při rozhodování, zda poškozené vybavení vyhodit, nebo čistit, zřejmě narazíte na nedostatek svých zkušeností.

Je také velmi pravděpodobné, že se vám bez speciálního vybavení a čisticích prostředků nepodaří dát svou nemovitost a vybavení do pořádku v plné míře. Bez mnohaletých zkušeností s likvidací podobných typů škod nebudete mít jistotu, jestli jste sanaci provedli kvalitně a zda se skutečně pohybujete v nezávadném prostředí.

Zásah odborníků šetří vaše zdraví, čas i peníze

Pokud se rozhodnete, že nechcete podstupovat výše uvedená rizika, přichází na řadu možnost přivolání zkušených odborníků, kteří pro vás kompletní likvidaci škody zajistí. Technici společnosti MIBAG sanace mají se škodami tohoto typu mnohaleté zkušenosti. Znečištěné prostředí navrátí do původního stavu profesionálně a rychle. Ušetří vám tak mnoho času a fyzické námahy.

Ne vždy je snadné se dostat k poničeným konstrukcím, vysušit například místnost s podlahovým vytápěním nebo zbavit nečistot halu s drahými výrobními technologiemi. Víme ale, že každá zkušenost nás posouvá o krok dál a učí nás překonávat nové překážky. Ke své práci se snažíme za všech okolností přistupovat zodpovědně.

O to více nás pak potěší, když se setkáme se slovy upřímné chvály či s oceněním rychlosti a pečlivosti při zásahu. Každý spokojený zákazník je pro nás hnacím motorem – jistotou, že naše práce má smysl.

Pokud máte svou nemovitost pojištěnou, finanční prostředky na profesionální sanaci odbornou společností můžete čerpat ze svého pojistného plnění. S přípravou všech potřebných dokumentů pro pojišťovnu vám rádi pomůžeme.

Sanace vybavení nemovitosti

Rychlým odborným zásahem lze zachránit také velké množství vnitřního vybavení nemovitosti zasažené požárem a kouřem. A to i v případě elektrospotřebičů a vybavení výrobních hal a dalších průmyslových objektů. Jednotlivé prvky elektroinstalace, spotřebičů či výrobních linek jsou rozebrány a očištěny stlačeným dusíkem, zničené části jsou případně nahrazeny novými.

Firma Mibag nabízí i tryskání suchým ledem (CO2), které pomáhá udržet v sanovaném objektu stabilně nízkou vlhkost vzduchu.

Rozhodnutí, které se vyplatí

Zasáhl vaši nemovitost požár, nebo ve svém bytě máte zplodiny hoření třeba jen v důsledku požáru spotřebiče? Rozhodujete se nyní, zda se pustit do odstraňování škod po požáru svépomocí, nebo za asistence odborníků? Vždy mějte na paměti, že neodborná likvidace škod po požáru může ohrozit vaše zdraví, přinést neočekávané náklady a znehodnotit váš majetek.

Při rozhodování není dobré dělat ukvapené závěry. Poraďte se raději s někým, kdo má s řešením obdobných situací dlouhodobou zkušenost. Kontaktujte nouzovou zákaznickou linku firmy Mibag – 800 163 547.

Nenadálá událost na Silvestra v pražském bytě

V lednu nás oslovil majitel nemovitosti, kterému jsme již před nedávnem pomáhali řešit škody po vodovodní havárii. V jeho bytě na Praze 2, který nyní obývají nájemníci, došlo poslední den loňského roku k havárii stoupaček.

Voda vytopila velkou část místností a poškodila konstrukce i vybavení bytu. Vzhledem k dobrým zkušenostem s MIBAGem majitel bytu neváhal a obrátil se opět na naše techniky.

Rychlý zásah zamezil dalším škodám

Přestože si havárie potrubí vyžádala poškození elektroinstalace, malby, omítek i parket, díky pohotové reakci majitele bytu bylo možné ještě hodně zachránit. Naši technici navrtali do stropů provzdušňovací otvory a pomocí rozvodů vzduchu a středotlaké turbíny s podporou ventilátorů a vysoušečů veškeré mokré zdivo důkladně vysušili.

Po oškrábání malby ošetřili stavební konstrukce nátěrem, který zamezuje vzniku plísně. V místnostech bylo poté možné opět opravit všechny poškozené omítky a nově vymalovat.

Díky bohatým zkušenostem techniků a vhodně vypočítané kapacitě vysoušení se dokonce v bytě podařilo zachránit dřevěné parkety, které bylo nutné pouze renovovat. Po třech týdnech intenzivních prací tak nájemníci mohli začít využívat opět všechny místnosti v bytě.

Komerční prezentace firmy Mibag
Sdílet