Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nadační fond REGI Base opět naděloval, tentokrát dobrovolným hasičům v Karlovarském kra­ji

Nadační fond REGI Base I. opět naděloval. Tentokrát dobrovolným hasičům z Karlovarského kraje. Vedle roušek a respirátorů ale na hasičskou stanici SDH Chodov na Karlovarsku přivezli zástupci NF REGI Base tentokrát i dar v podobě unikátní kompenzační pomůcky, a to elektrický vozík SEGWAY FREEE pro mladého dobrovolného hasiče z SDH Lubenec Stanislava Zatloukala, který po těžkém úrazu na lyžích skončil upoután na invalidním vozíku.

Roušky a respirátory do Chodova v karlovarském kraji přivezl zakladatel Nadačního fondu REGI Base Hynek Čech.

Na Chodově jsme předali celkem 5 000 respirátorů, 5 000 roušek a speciální invalidní vozík SEGWAY FREEE, jde již o třetí elektrický vozík tohoto typu od NF REGI Base: Dva vozíky jsme před lety předali zraněným profesionálním hasičům z Královéhradeckého kraje a tentokrát jde o první vozík předaný zraněnému dobrovolnému hasiči,

dodal Hynek Čech.

Strašně rád bych chtěl poděkovat Nadačnímu fondu REGI Base, který mi věnoval elektrický vozík SEGWAY FREEE, který mi umožnuje neskutečně moc možností při pohybu v exteriéru i interiéru… Díky téhle úžasné věci se zase můžu pohybovat všude, kam bych se běžně na invalidním vozíku nedostal. Už nyní se moc těším, až na elektrickém vozíku ujedu co nejvíce kilometrů,

směje se mladý dobrovolný hasič Standa Zatloukal.

Elektrický vozík jezdí podobně jako známá Segway jen na dvou kolech a umožňuje tak snadnou jízdu na ulici i v náročnějším terénu; zvládne trávníky, lesní a polní cesty, strmá stoupání a dokonce jako jediný umí jezdit po písečných plážích. Vozík SEGWAY FREEE je neskutečně pohyblivý, rychlý a jednoduše ovladatelný.

Jde o vysoce intuitivní elektrický invalidní vozík (Segway pro invalidy), který otevírá nové obzory pro paraplegiky a osoby se zhoršenou pohyblivostí: dovoluje jim znovu žít aktivní život s plnou mobilitou – dokonce i mimo pevné cesty. Vyšší kvalita života díky mobilitě je nadosah!

Nadační fond REGI Base I., který pomáhá zraněným válečným veteránům, vojákům, policistům, a právě i hasičům tentokrát věnoval dobrovolným hasičům Karlovarského kraje zcela zdarma deset tisíc kusů ochranných pomůcek.

Cílem akce je podpora dobrovolných hasičů, kteří z centrální úrovně takové prostředky nedostali, a to přestože poskytují pomoc a jsou v boji s pandemií COVID-19 už od jara 2020 velice aktivní.

Honza Vraný
a Tomáš Pitterling
JV Press.cz
Sdílet