Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní den v Pardubickém kraji. Smrt cyklisty při srážce s vlakem a požár statku

Dne 29. května 2010 v 18.56 hodin byli hasiči přivoláni k železničnímu přejezdu, přibližně 1 km od města Králíky, kde došlo ke střetu dvou cyklistů s osobním vlakem. V 19.43 hodin byli hasiči ze stanice Polička přivoláni do Oldříše, kde se v potoce nacházela osoba. V 19.56 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár statku v Březině na Moravskotřebovsku.

Dne 29. května 2010 v 18.56 hodin byli hasiči přivoláni k železničnímu přejezdu, přibližně 1 km od města Králíky, kde došlo ke střetu dvou cyklistů s osobním vlakem. Hasiči ihned po příjezdu na místo zjistili, že jedna osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla a druhou osobu, jež utrpěla vážná zranění.

Přivolaný vrtulník transportoval těžce zraněného cyklistu do nemocnice v Olomouci. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice v Králíkách a hasiči SŽDC Česká Třebová.


V sobotu 29. května v 19.43 hodin byli hasiči ze stanice Polička přivoláni do Oldříše, kde se v potoce nacházela osoba. Hasiči muže vytáhli z vody a ihned začali s oživovacími pokusy. Přivolaný lékař ale po chvíli konstatoval smrt. Případ si převzala do vyšetřování Policie ČR.

V 19.56 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár statku v Březině na Moravskotřebovsku. Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální hasiče z Moravské Třebové a dále dobrovolné hasiče z Jevíčka, Březiny, Křenova a Slatiny.

Při příjezdu hasičů byl již objekt celý zakouřen. Hasiči ihned započali s vyváděním selat a k odvětrání zakouřeného prostoru, dvou kotců, použili přetlakovou ventilaci. Požár hasiči dostali pod kontrolu ve 20.24 hodin. Požárem byla zasažena stájová část. Majitel objektu měl ustájeny dvě prasnice, 35 selat a ovce. Jedna prasnice byla popálena. Požár hasiči zlikvidovali ve 22.03 hodin. Příčina a výše škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-kaw- 

Sdílet